Γιατί τα Ρετρό Ρούχα της δεκαετίας του ’60 έγιναν εμβληματικά

Σήμερα, η επιρροή των ρετρό ρούχων της δεκαετίας του ’60 φαίνεται παντού. Οι οίκοι μόδας επώνυμων οίκων, τα high street outlets και οι μοντέρνες τάσεις εμπνέονται από αυτήν τη δεκαετία. Η δεκαετία του 1960 ήταν υπεύθυνη για επαναστάσεις στη μουσική, τον κινηματογράφο και τη μόδα, γι’ αυτό μπορεί να είναι τόσο αγαπητό στους λάτρεις των vintage ενδυμάτων.

Η δεκαετία του 1960 ήταν μια εποχή καινοτομίας και νέας σκέψης. Η μόδα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις νεότερες γενιές που ξόδευαν τον μισθό τους σε ρούχα και μουσική. Η ηλικία αποχώρησης από το σχολείο των δεκαπέντε ετών σήμαινε ότι οι περισσότεροι έφηβοι άνω της ηλικίας είχαν θέσεις πλήρους απασχόλησης και ένα εισόδημα για να διευκολυνθεί αυτή η δαπάνη.

Η μόδα ακολούθησε τρεις κύριες φάσεις, αλλά υπήρχαν και αρκετά δημοφιλή υποείδη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 η μόδα ακολούθησε παρόμοιες τάσεις με τα τέλη της δεκαετίας του ’50, όπως η ολόσωμη φούστα και τα κοστούμια Chanel. Ακολούθησε η ανοδική άνοδος των μίνι φούστες, των εμφανίσεων Mary Quant και Vidal Sassoon. Αυτά ήταν που διαμόρφωσαν το «καθοριστικό» look της δεκαετίας του ’60 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το hippy look ήταν πιο διαδεδομένο με μακριά μαλλιά και καφτάνια.

Οι πιο εμβληματικές εμφανίσεις της δεκαετίας του 1960 μπορούν να χωριστούν ανάλογα με το φύλο σας. Για τις γυναίκες, ήταν το σχεδόν Carnaby chic look με μίνι φούστες, κοντά γωνιακά κουρέματα και μπότες μέχρι το γόνατο. Για τους άνδρες, η δεκαετία του ’60 έφερε το mod look με ιταλικά slim fitting κοστούμια και skinny γραβάτες. Αυτές ήταν οι εμφανίσεις που καθόρισαν την εποχή, γιατί πολλοί εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς σήμερα και εξακολουθούν να επηρεάζουν τη βρετανική μόδα και στυλ.

Ακόμα κι αν ρίξετε μια ματιά στις δημοφιλείς ταινίες της δεκαετίας του 1960, μπορείτε να δείτε αυτά τα στυλ. Η μουσική επηρέασε επίσης τη μόδα και το αντίστροφο. Πολλά από τα μεγάλα συγκροτήματα κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας βοήθησαν να καθοριστούν οι τάσεις, οι οποίες και πάλι αγοράστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις νεότερες γενιές.

Τα τέλη της δεκαετίας του ’60 έδωσε τη θέση του στο χίπι στυλ, το οποίο επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη μουσική κουλτούρα. Τα μακριά μαλλιά, οι χάντρες και τα καφτάνια ήταν η σειρά της ημέρας και παντελόνια και τζιν φορούνταν από όποιον είχε αληθινό μάτι για τη μόδα. Ωστόσο, δεν προτιμούσαν όλοι αυτό το στυλ. Για κάποιους ήταν πολύ ατημέλητο, επομένως, προέκυψε ένας συνδυασμός αυτού και του μοντέρνου στυλ όπου τα διπλά κοστούμια με τα πιο φαρδιά παντελόνια γεφύρωναν το χάσμα.

Το στυλ της δεκαετίας του ’60 συνεχίζει να επιστρέφει. Αρκεί να κοιτάξετε τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, για να το δείτε όταν η μουσική και η μόδα των δύο τόνων έγιναν δημοφιλή με τη μονόχρωμη μόδα εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’60 και μια νέα αντίληψη για το mod look.

Ακόμα κι αν κοιτάξετε γύρω από την τυπική πόλη ή την πόλη σας, είναι πιθανό να δείτε κάποιον του οποίου το στυλ έχει επηρεαστεί κατά κάποιο τρόπο από τις τάσεις της μόδας που είχε να προσφέρει αυτή η δεκαετία. Θα μπορούσε να είναι φορέματα της δεκαετίας του ’60. Ίσως είναι κάποιος που φοράει στενή γραβάτα εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’60 ή μυτερά παπούτσια. Ό,τι κι αν είναι, 60’s στυλ, και Ρούχα vintage της δεκαετίας του ’60 θα συνεχίσει να επανεμφανίζεται κάθε φορά.Source by David Tymon

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.