Τι ταιριάζει σε ένα τζιν; Οι περισσότεροι από εμάς, αν και φοράμε τζιν σχεδόν σε καθημερινή βάση, δεν σκεφτόμαστε πολύ την ορολογία για τα τζιν, αλλά για τους ανθρώπους στο Edwin που κάνουν το τζιν να φορούν τη δουλειά τους, κάθε νήμα ενός τζιν έχει ένα συγκεκριμένο όνομα. . Μερικά από τα στοιχεία του τζιν έχουν ονόματα με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι. Υπάρχει το έμπλαστρο της μάρκας, όπως ο Edwin στο πίσω μέρος της ζώνης, που δείχνει στον κόσμο τι τζιν φοράμε. Ποτέ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των τζιν δεν ήταν τόσο περίπλοκη και καλά μελετημένη.

Το πριτσίνι, ή το μεταλλικό καρφί που βρέθηκε σε σημεία πίεσης, αναπτύχθηκε αρχικά για να ενισχύσει την περιοχή που είναι πιο πιθανό να σχιστεί από τη φθορά – και παρόλο που οι νεότερες τεχνικές στο ράψιμο έχουν καταστήσει το πριτσίνι ξεπερασμένο για λειτουργικούς σκοπούς, εξακολουθεί να εμφανίζεται ως αισθητικό μέρος του πολλά σχέδια τζιν. Οι θηλιές και οι τσέπες για κέρματα είναι κοινώς αναγνωρισμένοι όροι τζιν και (αν και δεν εμφανίζονται σε πολλά μοντέρνα μοντέλα) ακόμη και το κουμπί της ανάρτησης ή των τιράντες δεν χρειάζεται εξήγηση.

Ορισμένοι λιγότερο ευρέως αναγνωρισμένοι όροι τζιν, ωστόσο, περιλαμβάνουν το martingale ή το cinch. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό πολλών τζιν στις αρχές του 1900, αλλά σε μεγάλο βαθμό έφυγε από τη χρήση με την προσθήκη του συνηθισμένου πλέον βρόχου ζώνης που προστέθηκε για πρώτη φορά στα τζιν Levi’s 501 ξεκινώντας το 1922. Τα Cinches μπορούν ακόμα να βρεθούν, αν και κυρίως σε παιδικά τζιν προσαρμοστεί για την ανάπτυξη. Το riser ή yoke είναι το κορυφαίο κομμάτι στο πίσω μέρος του jean, το οποίο παρέχει διαφορετικά σχήματα και καμπύλες στο κάθισμα του jean (και φυσικά στον χρήστη του).

Το Arcuate είναι ένας όρος της βιομηχανίας τζιν για τη λεπτομέρεια στη διπλή ραπτική, που βρίσκεται συνήθως σε μια πίσω τσέπη ενός τζιν παντελονιού και προσδιορίζει περαιτέρω τη μάρκα εκτός από την ετικέτα της επωνυμίας. Μια άλλη μορφή μοντέρνας σήμανσης αναφέρεται στη βιομηχανία ως «μουστάκι», το σκόπιμα ξεθώριασμα, σε μοτίβα που μοιάζουν με μουστάκια, γύρω από περιοχές όπως τα γόνατα που παρουσιάζουν πτυχές φθοράς μετά τη χρήση. Η κατασκευασμένη φθορά κατά μήκος του μπροστινού και του πίσω μέρους των γονάτων, γύρω από τις τσέπες και το στρίφωμα και κάτω από τις πλευρικές ραφές αναφέρεται ως Atari. Και μια μορφή ξεθωριασμένης φθοράς που ονομάστηκε συγκεκριμένα από την ιαπωνική βιομηχανία που πρωτοστάτησε από τον Edwin είναι το tate-ochi, ένα συγκεκριμένο όνομα για μια ξεθωριασμένη λευκή κλωστή σε μια κατά τα άλλα ύφανση indigo. Κάποτε το σήμα των vintage τζιν, το tate-ochi, όπως και άλλες μορφές “φθοράς” μπορεί τώρα να κατασκευαστεί πριν φορεθεί ποτέ το τζιν.Source by Paul Makepeace

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *