Επιλογές παιδικών ενδυμάτων ύπνου και νυχτερινού

Τα νυχτερινά παιδικά ρούχα, που ονομάζονται επίσης “sleepwear”, “nightclothes”, “sleeping suit” ή “nightdress” είναι παιδικά ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται ενώ κοιμούνται. Ο τύπος της νυχτερινής παιδικής ένδυσης ποικίλλει συνήθως ανάλογα με την εποχή. Τα πιο ζεστά στυλ φοριούνται συνήθως τους πιο κρύους χειμερινούς μήνες και τα πιο κρύα στυλ συνήθως φοριούνται κατά τους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες.

Μερικά παραδείγματα από τα πολλά στυλ νυχτερινών παιδικών ενδυμάτων περιλαμβάνουν:

Blanket Sleeper ή Romper-Suit – μια κουβέρτα κρεβάτι είναι ένα ζεστό ρούχο ύπνου σχεδιασμένο για βρέφη και μικρά παιδιά.

Babydoll – Το babydoll είναι ένα κοντό, συνήθως αμάνικο, φαρδύ νυχτικό για νεαρά κορίτσια.

Νυχτικό – Το νυχτικό είναι ένα φαρδύ ρούχο που είναι μακρύτερο από ένα κανονικό πουκάμισο.

Νυχτικό – Ένα νυχτικό είναι συνήθως φτιαγμένο από βαμβάκι, μετάξι, νάιλον ή σατέν και είναι χαλαρό παιδικό νυχτερινό ντύσιμο για κορίτσια.

Nightcap – Ένα ζεστό υφασμάτινο σκουφάκι που συνήθως φοριέται με πιτζάμες ή νυχτικό.

Πυτζάμες ή πιτζάμες – Οι πιτζάμες είναι φαρδιά ρούχα δύο τεμαχίων για κορίτσια και αγόρια που συνήθως κατασκευάζονται από μετάξι, βαμβάκι, σατέν ή συνθετικά υλικά.

Για τα μικρότερα παιδιά, η κουβέρτα κρεβάτι είναι το πιο συνηθισμένο νυχτερινό παιδικό ένδυμα που χρησιμοποιείται. Συνήθως φοριέται τους χειμερινούς μήνες καθώς παρέχει επιπλέον ζεστασιά στο παιδί. Αν και κανένα χαρακτηριστικό δεν είναι καθολικό, η διάκριση μιας κουβέρτας από τις κανονικές πιτζάμες περιλαμβάνει:

1. Ολόσωμη κατασκευή με μακριά μανίκια και πόδια.

2. Προσαρτημένα μποτάκια ή ποδαράκια που περικλείουν τα πόδια των παιδιών.

3. Από σχετικά χοντρό, βαρύ ύφασμα.

4. Ένα μπροστινό μέρος με κάθετα φερμουάρ.

5. Χαλαρή εφαρμογή. Σε μικρότερα μεγέθη, η περιοχή του γοφού μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαλαρή για να επιτρέπει την πάνα.

Αν και σχεδόν οποιοδήποτε ρούχο ύπνου με ένα ή περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσε να ονομαστεί κουβέρτα, εφαρμόζεται πιο συχνά σε ένα ευρύ φάσμα στυλ που διαφέρουν ελάχιστα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, οι πιτζάμες είναι τα πιο συνηθισμένα παιδικά ρούχα που φορούν κορίτσια και αγόρια. Οι πιτζάμες είναι συνήθως χαλαρές και σχεδιασμένες για άνεση, χρησιμοποιώντας πιο μαλακά υλικά όπως μετάξι, σατέν, βαμβάκι, πολυεστέρα και Lycra. Οι πιτζάμες περιέχουν συχνά εικόνες ενός πράγματος που μπορεί να έχει κάποια ιδιαίτερη ελκυστικότητα στο παιδί. Εικόνες ζώων, μπαλόνια, πουά, αθλήματα, ρίγες και άλλα πράγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμησή τους. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε πιο απλά σχέδια όπως καρό ή απλό γκρι.Source by Claire Jarrett

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.