Τρία πράγματα έμαθα ως αποτέλεσμα της χήρας δύο φορές στη ζωή μου μια φορά στα 27 μου και τη δεύτερη στα 73 μου.

1. Η ζωή συνεχίζεται και παρόλο που έχετε υπέροχες αναμνήσεις που πρέπει να αγαπάτε, πρέπει να μάθετε να ζείτε στο παρόν.

2. Να είστε ευγνώμονες που είχατε έναν σύντροφο που σας εκτιμούσε και προσπάθησε να σας κάνει ευτυχισμένους. Αν είσαι μόνος και δεν σου αρέσει να είσαι μόνος, βρες κάποιον που μπορεί να σε κάνει ξανά ευτυχισμένο.

3. Θα συγκρίνετε – δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε, αλλά και να αναζητήσετε εκείνα τα πράγματα που είναι καλά σε μια νέα σχέση, παρόλο που αυτά τα νέα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Η ζωή συνεχίζεται – στα 27 μου με δύο παιδιά κάτω των πέντε ετών, πέταξα τον εαυτό μου στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ήταν αρκετά κακό που έμεινα χήρα σε αυτή την ηλικία, αλλά ήταν επίσης μια περίοδος τρομερών αναταραχών. Η δεκαετία του ’70 έφερε τον πόλεμο του Βιετνάμ σε κρίση, ο Νίξον παραπέμφθηκε και ο φεμινισμός ήταν σε άνοδο. Όλα ήταν ανάποδα για μένα. Ως μεταβικτοριανός baby boomer που συνήθιζε να φορά θηλυκά ρούχα, τα γυναικεία ρούχα έμοιαζαν με ανδρικά ρούχα και ένιωθα άβολα και αβέβαια για τον εαυτό μου. Η Mary Tyler Moore είχε την τηλεοπτική της εκπομπή σχετικά με τη ζωή μόνη της ως γυναίκα και την έκανε να φαίνεται ωραία.

Αφού πέθανε ο πρώτος μου σύζυγος, ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω τη ζωή μου και αν δεν το έκανα, τότε μάλλον δεν θα το έκανα ποτέ. Έτσι, άφησα τη μικρή μου πόλη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και μετακόμισα στον Καναδά για να ξεκινήσω μια νέα ζωή. Ήταν τρομακτικό και υπήρχαν πολλές μέρες που ήθελα να επιστρέψω στα γνωστά, αλλά κράτησα αφού είπα στον εαυτό μου ότι θα του έδινα 5 χρόνια και αν δεν το έκανα να λειτουργήσει, θα επέστρεφα στην πόλη μου. .

Ήταν στο δεύτερο έτος της νέας μου ζωής στον Καναδά που γνώρισα τον σύντομα δεύτερο σύζυγό μου, ο οποίος ήταν επίσης χήρος. Είχε ένα παιδί και εγώ τα δύο κορίτσια, έτσι γίναμε μια μικτή οικογένεια. Δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις δύο οικογένειες, καθώς έχει συναισθηματικές προκλήσεις και διαφορές στον τρόπο διαχείρισης ενός νοικοκυριού και πειθαρχίας των παιδιών, αλλά ο γάμος κράτησε για 43 χρόνια. Νόμιζα ότι αυτό ήταν για μένα όσον αφορά τους άνδρες στη ζωή μου όταν πέθανε.

Να είστε ευγνώμονες που έχετε έναν σύντροφο – ο πρώτος μου γάμος κράτησε 9 χρόνια και ήταν ο γάμος ενός νεαρού ζευγαριού με αθωότητα και ίσως έλλειψη επίγνωσης. Ο δεύτερος γάμος μου κράτησε 43 χρόνια με έναν υπέροχο άνθρωπο που ήταν έξυπνος, ευγενικός, συμπονετικός και του άρεσε να ταξιδεύει. Είχαμε μια πολύ ωραία ζωή παρόλο που έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να μην μας χωρίζουν οικογενειακά θέματα. Αλλά από τα 18 ήμουν παντρεμένος μείον τα 3 χρόνια μεταξύ των γάμων, οπότε χρειαζόμουν να βρω κάποιον για να μοιραστώ τη ζωή μου, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή αυτό δεν σήμαινε γάμο. Δεν μου άρεσε να είμαι μόνος.

Θα Συγκρίνετε – Εφόσον η ζωή συνεχίζεται και καθώς έκανα δύο καλούς γάμους, αποφάσισα να εγγραφώ στο Match και να κάνω κάποιες «συντροφικές» αγορές για να δω αν κάποιος θα μπορούσε να καλύψει κάποιες από τις απαιτήσεις μου. Δεν ήθελα χωρισμένο άντρα, γι’ αυτό απέκλεισα όποιον είχε χωρίσει. Ήθελα έναν μορφωμένο άντρα, καθώς ο δεύτερος σύζυγός μου ήταν επιστήμονας που είχε μια αναγεννησιακή προσέγγιση της ζωής. Ήθελα κάποιον που να του αρέσουν τα ταξίδια καθώς ήμουν ταξιδιώτης σε όλο τον κόσμο με τον δεύτερο σύζυγό μου, και ήθελα επίσης κάποιον που να είναι στοχαστικός και ευγενικός.

Λοιπόν, κατέληξα με έναν άντρα που είχε χωριστεί δύο φορές που μπορούσε να κάνει κρουαζιέρες μόνο λόγω κινητικού προβλήματος και μερικές φορές ήταν ωμά με τους άλλους αντί να είναι ευγενικός.

Έπρεπε να εγκαταλείψω την ανάγκη μου να τον συγκρίνω με τους δύο πρώτους συζύγους, αν και ήταν πιο κοντά στον πρώτο σύζυγο παρά στον δεύτερο. Δες, δεν μπορώ να σταματήσω να συγκρίνω! Έπρεπε να προσαρμοστώ στο να είμαι σε μια κρουαζιέρα αντί να πάω σε μια χώρα και να δημιουργήσω ένα ταξίδι καθώς προχωρούσαμε. Λάβετε υπόψη σας, οι κρουαζιέρες ήταν κορυφαίες, έτσι σύντομα έμαθα να απολαμβάνω να με κακομάθει σε αυτές τις κρουαζιέρες.

Αν και ήταν έξυπνος άντρας με τον δικό του τρόπο, του έλειπε η πολυπλοκότητα που είχε ο δεύτερος σύζυγός μου, έτσι έπρεπε να μάθω να προσαρμόζομαι σε ένα περιορισμένο εύρος θεμάτων και σε απλές ταινίες παρά σε πολύπλοκες.

Τώρα το καλό που μου έφερε ένας νέος σύντροφος ήταν η σεξουαλικότητα. Νόμιζα ότι ένα μέρος της ζωής μου είχε τελειώσει και τώρα με αυτόν τον νέο σύντροφο που αγαπούσε τη σεξουαλικότητα, τις αγκαλιές και τα φιλιά, άρχισα πραγματικά να απολαμβάνω το σώμα μου ξανά στην ηλικία μου.

Επίσης, ψήναμε και μαγειρεύαμε μαζί και ήταν διασκεδαστικό να ψάχνουμε για νέες συνταγές. Απολαύσαμε και οι δύο να πηγαίνουμε σε συναυλίες και μιούζικαλ και να βρίσκουμε νέα και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε μαζί. Άρχισα να εκτιμώ αυτά τα νέα δώρα της προσφοράς του στη ζωή μου.

Στα 74 μου μπορώ ειλικρινά να πω ότι η ζωή συνεχίζεται. Θέλω να ζω στο παρόν, αν και θα συνεχίσω να αγαπώ το παρελθόν μου. Είμαι ευγνώμων για το δώρο της συντροφικότητας και που θα συνεχίσω να αναζητώ εκείνα τα πράγματα σε έναν νέο σύντροφο που μου φέρνουν χαρά.Source by Danielle R. Gault

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.