Η πλούσια ιστορία των ενδυμάτων της Αναγέννησης

Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, τα πλουσιότερα και πιο εύπορα μέλη μιας πόλης, κωμόπολης ή περιοχής φορούσαν συχνά περίτεχνα και εξαιρετικά διακοσμημένα αναγεννησιακά ρούχα που ήταν φτιαγμένα στο χέρι από μια ποικιλία από πλούσια και ακριβά υφάσματα και φινιρίσματα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο πλούσια ήταν μια οικογένεια τόσο πιο ακριβά και πιο περίτεχνα ήταν τα αναγεννησιακά ρούχα της, καθώς αυτός ήταν ένας από τους κύριους τρόπους ένδειξης του αναστήματος και του πλούτου κατά την περίοδο της Αναγέννησης (από τον 14ο έως τα μέσα του δέκατου έβδομου αιώνα).

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς υπήρχαν ελάχιστες ευκαιρίες για οικονομικές επενδύσεις, τα ρούχα της Αναγέννησης των κυρίαρχων τάξεων δεν θεωρούνταν μόνο ως ένδειξη πλούτου, αλλά ως μια μορφή επένδυσης. Εάν μια οικογένεια απαιτούσε χρήματα στο μέλλον, τα ρούχα θα μπορούσαν να μεταπωληθούν. Τα υφάσματα που προτιμούσαν οι πλούσιοι και οι σχεδιαστές τους κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης ήταν υφάσματα που ήταν τα πιο δύσκολα στην παραγωγή και επομένως τα πιο ακριβά και αποκλειστικά. Αυτό περιελάμβανε βαμβάκι, βελούδο, μετάξι και μπροκάρ. Εκείνη την εποχή, καθένα από αυτά ήταν έντασης εργασίας ή/και παρήγαγε μεγάλη απόσταση από τη Δυτική Ευρώπη, όπως στην Αίγυπτο για το βαμβάκι. Πλούσια φινιρίσματα, όπως κορδέλες, μαργαριτάρια και χρυσό / ασημί νήμα κεντήθηκαν επίσης άφθονα στα ρούχα της εποχής της Αναγέννησης.

Κατά την περίοδο Αναγεννησιακά ρούχα για τις γυναίκες, από πιο απλά κομμάτια, όπως εσώρουχα, μπούστο και ρόμπες, μέχρι πιο σύνθετα ρούχα που περιελάμβαναν φούστες, φούστες, μπούστο, μπούστο, κρίκους και γιακά. Τα ανδρικά ρούχα της Αναγέννησης από την άλλη πλευρά, συχνά σχεδιάστηκαν για να τονίσουν το σχήμα του σώματος, παρέχοντάς τους μια πιο στρογγυλεμένη εμφάνιση (κατά μήκος των γραμμών ενός βαρελιού). Φτιαγμένα από τα ίδια πλούσια χρώματα και υφάσματα, τα αναγεννησιακά ρούχα τους συχνά περιελάμβαναν παραγεμισμένους ώμους και βράκα, καθώς και καπέλα, διακοσμημένα με τα ίδια κεντήματα και φανταχτερά φινιρίσματα που ολοκλήρωσαν τα αναγεννησιακά ρούχα των γυναικών.Source by John R Hilde

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *