Μανικετόκουμπα ως μέρος της γυναικείας ενδυμασίας

Τα μανικετόκουμπα είναι γενικά γνωστά ως κλασικά αξεσουάρ για άνδρες. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μανικετόκουμπα στα πουκάμισα ανδρικών φορεμάτων, μαζί με το βραδινό ή αθλητικό σακάκι, το επαγγελματικό κοστούμι και φυσικά το σμόκιν. Και είναι έτσι από τότε, οπότε είναι αρκετά κατανοητό γιατί πολλοί υποθέτουν ότι είναι μόνο για άνδρες.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες. Τα μανικετόκουμπα προορίζονται να φορεθούν με πουκάμισα με μακριά μανίκια, είτε με γαλλικές μανσέτες είτε απλώς με τρύπες με κουμπιά. Έτσι οι γυναίκες που φορούν τέτοια μπορούν φυσικά να φορούν το ίδιο αξεσουάρ. Αυτή η πρακτική μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη όσο αυτή των ανδρών, αλλά το θέμα είναι ότι τα μανικετόκουμπα δεν είναι πλέον αποκλειστικά ανδρικά. Οι γυναίκες μπορούν να φορούν μανικετόκουμπα όπως και οι άντρες, αλλά περισσότερο ως πρόσθετα στην επίσημη επαγγελματική ή επαγγελματική τους ενδυμασία.

Τα μανικετόκουμπα φαίνονται υπέροχα με τα επίσημα γυναικεία εταιρικά ρούχα – μια μακρυμάνικη μπλούζα με ή χωρίς σακάκι, σε συνδυασμό με παντελόνι ή φούστα γραφείου. Παρεμπιπτόντως, μερικές γυναικείες μπλούζες είναι σχεδιασμένες με διπλές τρύπες ή διπλωμένες μανσέτες στο τελείωμα των μανικιών. Μπορεί να μην είναι τόσο χοντρά όσο αυτό του ανδρικού πουκάμισου, αλλά εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Για τις γυναίκες που φορούν μανικετόκουμπα, ισχύουν οι ίδιοι γενικοί κανόνες όπως και για τους άνδρες. Πρώτον, τα κλασικά μανικετόκουμπα είναι τα καλύτερα για επίσημη ένδυση, ακόμη και σε εταιρικό περιβάλλον. Υπάρχει επίσης μεγάλη γκάμα υλικών και σχεδίου για τα κλασικά μανικετόκουμπα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Δεν χρειάζεται να φοράτε μανικετόκουμπα με διαμάντια. Υπάρχουν μανικετόκουμπα με μέτρια σχεδίαση – όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Δεν θα κάνετε λάθος με τα συντηρητικά μανικετόκουμπα. Όσο για τα χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε τα ίδια χρώματα με αυτά των ανδρών. Αλλά οι γυναίκες έχουν πλέον την ελευθερία να φορούν χρώματα όπως φούξια, ροζ, λεβάντα και άλλα που οι τυπικοί άνδρες δεν θα τολμούσαν. Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν προφανώς πλέον διαθέσιμα θηλυκά σχέδια μανικετόκουμπας. Γενικά, μπορεί κανείς να εντοπίσει τη διαφορά ανάμεσα στα μανικετόκουμπα ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Απλώς φροντίστε να ταιριάξετε τα μανικετόκουμπα με άλλα γυναικεία αξεσουάρ, όπως γυναικείο ρολόι χειρός, κολιέ ή ακόμα και σκουλαρίκια. Το κυρίαρχο χρώμα των μανικετόκουμπας πρέπει να συνδυάζεται καλά με τα χρώματα άλλων αξεσουάρ – δηλαδή, μανικετόκουμπα σε ασημί τόνους αν φοράτε ασημένια κοσμήματα και μανικετόκουμπα σε χρυσούς τόνους εναλλακτικά εάν έχετε χρυσά κοσμήματα.

Δίπλα σε αυτό, μπορείτε επίσης να ταιριάξετε το χρώμα των μανικετόκουμπας σας με το χρώμα του κοστουμιού σας. Μια λευκή μπλούζα μπορεί να χωρέσει οποιοδήποτε χρωματιστό αξεσουάρ, αλλά το ανοιχτό μπλε πιθανότατα θα ταίριαζε σε ένα ουδέτερο χρώμα όπως το ασημί, το μαύρο ή διαφορετική απόχρωση του ίδιου χρώματος (όπως σκούρο μπλε ή μπλε ναυτικό), αντί για κόκκινο ή κίτρινο.

Υπάρχει μια νέα τάση για τις γυναικείες γραβάτες ως ένα ακόμη αξεσουάρ για επαγγελματικό ντύσιμο. Εάν το φοράτε κι εσείς, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν τα μανικετόκουμπα ταιριάζουν με το χρώμα και το σχέδιο της γραβάτας σας.

Όσο για τα σχέδια με μανικετόκουμπα, πολλά μανικετόκουμπα είναι πλέον ρητά «κοριτσίστικα». Πολλά μανικετόκουμπα μπορούν να θεωρηθούν unisex, αλλά πλέον υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια σχεδιασμένα για γυναίκες. Μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε κοσμηματοπωλεία τόσο online όσο και offline.Source by John Lavoie

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.