Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρούχα της γκαρνταρόμπας σας για να ντύνεστε για επιτυχία (Μέρος 1)

Είμαι βέβαιος ότι καθώς ρίχνετε μια ματιά στον τίτλο αυτού του άρθρου θα αναρωτιέστε πώς στο καλό τα ρούχα που φοράτε μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε στην καριέρα σας. Είστε εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι η ευφυΐα και η σκληρή δουλειά είναι αυτά που χρειάζεστε για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους και να φτάσετε εκεί που φιλοδοξείτε να είστε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ευφυΐα και η σκληρή δουλειά είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που σας βοηθούν να πετύχετε και να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες της ζωής σας, αλλά δυστυχώς σε αυτήν την εποχή έντονου ανταγωνισμού, με πάρα πολλούς κατάλληλους υποψήφιους που διεκδικούν περιορισμένες κενές θέσεις, είναι λυπηρό να πούμε ότι Η ευφυΐα και η σκληρή δουλειά από μόνα τους δεν αρκούν πλέον για να σε φτάνουν εκεί που θέλεις να είσαι. Αυτό ισχύει περισσότερο εάν αναζητάτε εργασία σε υπερβολικά κορεσμένη αγορά εργασίας ή είστε κάποιος που αναζητά προαγωγή στον τόπο εργασίας σας. Εκτός από τη σκληρή δουλειά και τα προσόντα, υπάρχουν πολλοί άλλοι ανείπωτοι παράγοντες που παίζουν κάποιο ρόλο στον καθορισμό του ποιος θα προσληφθεί για να καλύψει μια κενή θέση ή ποιος θα προαχθεί ή όχι. Εάν έχετε ψάξει για δουλειά τον τελευταίο καιρό, μπορεί να έχετε λάβει επιστολές από διευθυντές προσλήψεων σε εταιρείες με τις οποίες είχατε συνέντευξη, λέγοντας κάτι σαν: “Λάβαμε πάρα πολλές αιτήσεις για αυτή τη θέση και όλοι οι υποψήφιοι έχουν τα προσόντα για τη θέση. Δυστυχώς δεν λαμβάνετε υπόψη αυτήν τη στιγμή”. Στο μυαλό σας γνωρίζετε ότι έχετε τα προσόντα για τη θέση. Ήσουν πεπεισμένος ότι θα προσληφθείς για αυτή τη θέση, αλλά προς μεγαλύτερη απογοήτευση έλαβες μια επιστολή απόρριψης και αναρωτήθηκες γιατί δεν σου πρότειναν τη δουλειά. Ο απλός λόγος που δεν σου πρότειναν τη δουλειά ήταν για κάποιους «ανείπωτους ανθρώπινους λόγους». Με παρόμοιο τρόπο, μπορεί να αναζητάτε προαγωγή στην εταιρεία όπου έχετε καταβάλει τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και να σας αρνούνται την προαγωγή κάθε χρόνο για τους ίδιους ανείπωτους ανθρώπινους λόγους που σίγουρα δεν γνωρίζετε.

Υπάρχουν πολλές πτυχές σε αυτούς τους ανείπωτους ανθρώπινους λόγους και, δυστυχώς, αυτοί οι άρρητοι ανθρώπινοι λόγοι αρνούνται να είναι ο λόγος για τον οποίο ένας υποψήφιος με τα κατάλληλα προσόντα στερείται θέσης εργασίας ή προαγωγής. Αυτοί οι λόγοι λέγεται ότι είναι ανθρώπινοι επειδή δεν βασίζονται σε τίποτα μετρήσιμο, όπως σκληρή δουλειά, προσόντα ή δεξιότητες, αλλά βασίζονται σε ατομική κρίση ή αντίληψη για έναν υποψήφιο. Μία από τις αντιλήψεις που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι για εσάς βασίζεται στο ντύσιμό σας. Η εντύπωση που κάνατε στους υπεύθυνους πρόσληψης ή στα μέλη της επιτροπής προαγωγής είναι ένας από αυτούς τους ανείπωτους ανθρώπινους λόγους που χρησιμοποιούνται για να αποφασίσετε εάν έχετε προσληφθεί για τη δουλειά ή όχι, προαγωγή ή όχι. Η πρώτη εντύπωση που αφήνεις στους ανθρώπους είναι πολύ σημαντική και αυτό το κάνεις με τη φυσική σου εμφάνιση. Στέλνεις ανείπωτα μηνύματα για τον εαυτό σου μέσα από το ντύσιμό σου.

Εάν παρακολουθείτε μια συνέντευξη, το φόρεμα ή τα ρούχα που φοράτε στη συνέντευξη θα πρέπει να δίνουν μια πολύ καλή εντύπωση για το ποιος είστε. Το ντύσιμό σας πρέπει να σας απεικονίζει ως ένα ελκυστικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση άτομο. Μη φοράτε ρούχα που σας κάνουν να φαίνεστε βαρετοί και ατημέλητοι. Μη φοράτε φόρεμα ή παλτό μεγάλου μεγέθους, αλλά φοράτε ρούχα που ταιριάζουν καλά αλλά όχι πολύ στενά στο σώμα σας ώστε να αποκαλύπτουν το περίγραμμα του σώματός σας. Το στυλ των ρούχων που φοράτε θα πρέπει να είναι τέτοιο που να συμπληρώνει τη δομή του σώματός σας και το χρώμα των ρούχων σας να συνδυάζεται με το χρώμα του δέρματός σας. Αποφύγετε χρώματα που μπορεί να απεικονίζονται ως πολύ δυνατά και μάταια, ένα παράδειγμα τέτοιου δυνατού χρώματος είναι το πολύ έντονο κίτρινο και το έντονο κόκκινο. Μην φοράτε ρούχα που είναι εντελώς έντονο κίτρινο. Εάν πρέπει να φοράτε ρούχα σε έντονο κίτρινο χρώμα, μειώστε το χρώμα με μερικά πιο σκούρα χρώματα. Επιλέξτε τον συνδυασμό χρωμάτων σας με σύνεση. Μην αγοράζετε τον εαυτό σας ως άτομο που είναι υπερβολικά δεσποτικό και πεινασμένο για εξουσία φορώντας κυρίως έντονα κόκκινα ρούχα. Εάν πρέπει να φορέσετε κόκκινα ρούχα, μειώστε το χρώμα με πιο ήπια χρώματα. και πάλι προσοχή με τους χρωματικούς συνδυασμούς σας.

Αν αμφιβάλλετε για το κατάλληλο στυλ και χρώμα ρούχου για να φορέσετε σε μια συνέντευξη “πηγαίνετε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο” για άνδρες φορέστε μαύρο κοστούμι με ανοιχτόχρωμο πουκάμισο φόρεμα με ασορτί γραβάτα, προτιμήστε το λευκό πουκάμισο. Οι γυναίκες μπορούν να πάνε για γυναικεία επαγγελματικά κοστούμια ή κοστούμια καριέρας. Τα γυναικεία επαγγελματικά κοστούμια ή κοστούμια καριέρας είναι διαθέσιμα σε κοστούμια παντελόνι, κοστούμια φορέματα και κοστούμια φούστας. Για να αποφασίσετε εάν θα πάτε για κοστούμι παντελόνι, κοστούμι ή φούστα θα εξαρτηθεί από τη δουλειά για την οποία παίρνετε συνέντευξη. Προσέξτε να μην απεικονίσετε τον εαυτό σας ως επιθετικό άτομο ή ως άτομο που θα αποτελέσει απειλή για τους άνδρες συναδέλφους σας. Δυστυχώς, τα κοστούμια παντελονιών συχνά απεικονίζουν τις γυναίκες ως επιθετικές και ανταγωνιστές των ανδρών συναδέλφων τους. Για να είστε σε μια ασφαλή πλευρά «παίξτε το ασφαλές» και πηγαίνετε είτε για φόρεμα είτε για φούστα.

Εάν έχετε ήδη δουλειά αλλά εργάζεστε προς την προώθηση, θέλετε η γκαρνταρόμπα σας να λειτουργεί υπέρ σας και όχι εναντίον σας, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ρούχα σας για να παίξετε το παιχνίδι εξουσίας. Έτσι, όταν αγοράζετε τα ρούχα εργασίας σας, πρέπει να έχετε αυτή τη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Επειδή οι άνδρες και οι γυναίκες ντύνονται διαφορετικά και έχουν διαφορετικές ανάγκες σε ρούχα, θα αφιερώσω ξεχωριστό άρθρο για το πώς μπορούν οι άντρες να χρησιμοποιήσουν την γκαρνταρόμπα τους για να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και θα αφιερώσω άρθρο για το πώς οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την γκαρνταρόμπα τους για να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.

Ψάξτε για το μέρος του άρθρου που σχετίζεται με το φύλο σας για να δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα την γκαρνταρόμπα σας για να παίξετε το παιχνίδι δύναμης στον χώρο εργασίας σας χωρίς να πατήσετε στα δάχτυλα κανενός καθώς προσπαθείτε να ανεβείτε τη σκάλα συνεργασίας.Source by Irene A Essien-Akpan

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *