Πώς να ράψετε μια γαλλική ραφή και γιατί να τη χρησιμοποιήσετε

Η γαλλική ραφή είναι μια ογκώδης, αυτοτελής ραφή που είναι ιδανική για ευαίσθητα υφάσματα που ξεφτίζουν. Χρησιμοποιείται σε ρούχα που πλένονται πολύ όπως εσώρουχα, και μπλούζες. Θα βρείτε επίσης γαλλική ραφή που χρησιμοποιείται σε παιδικά και βρεφικά ρούχα. Βρίσκεται σε βρεφικά ρούχα για δύο λόγους, έναν, έτσι ώστε η ραφή να μην τρίβεται στο απαλό δέρμα του μωρού. Ένα παραδοσιακό επίδομα ραφής θα έχει φινίρισμα ζιγκ-ζαγκ ή φινίρισμα σεργκέρ που μπορεί να είναι τραχύ στο νεογέννητο δέρμα ενός μωρού. Και δύο, αντέχει καλά με ρούχα που πλένονται συχνά.

Με γαλλική ραφή, οι ακατέργαστες άκρες περικλείονται πλήρως μέσα στη ραφή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ογκώδη υφάσματα ή καμπύλες ραφές. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ραφές που γίνονται στην κατασκευή ενδυμάτων όπου το ύφασμα είναι ραμμένο στις όμορφες πλευρές μεταξύ τους, η γαλλική ραφή γίνεται ράβοντας τα υφάσματα με λάθος ή άσχημες πλευρές μεταξύ τους.

Πώς να ράψετε μια γαλλική ραφή:

Για να ράψετε μια γαλλική ραφή καρφιτσώστε το ύφασμα με τις λάθος πλευρές μεταξύ τους και ράψτε ένα περιθώριο ραφής ¼”. Κόψτε το περιθώριο ραφής αλλά προσέξτε να μην κόψετε τις βελονιές σας. Πιέστε το περιθώριο ραφής στη μία πλευρά.

Γυρίστε το ύφασμα έτσι ώστε οι δεξιές ή όμορφες πλευρές να είναι μαζί και κυλήστε τη ραφή ανάμεσα στα δάχτυλα και τους αντίχειρές σας έτσι ώστε η γραμμή ραφής να είναι ακριβώς στην άκρη. Πιέστε το επίπεδο. Ράψτε στη θέση του.

Πιέστε και τη λάθος πλευρά και τη δεξιά πλευρά των υφασμάτων με τη ραφή να βρίσκεται προς το πίσω μέρος του ρούχου. Παρατηρήστε ότι δεν υπάρχουν ακατέργαστες άκρες ή ξέφτισμα.Source by Judi Harris

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *