Πώς να φροντίσετε τα ανδρικά πουκάμισα;

Η γνώση της σωστής φροντίδας για τα προσαρμοσμένα πουκάμισά σας είναι απαραίτητη για να διατηρείτε τα πουκάμισά σας τραγανά και σε καλή κατάσταση, προβάλλοντας παράλληλα μια περιποιημένη εμφάνιση.

Πολλοί άντρες ρωτούν “πώς καθαρίζω και φροντίζω τα προσαρμοσμένα πουκάμισά μου”

Συμβουλές για το πώς να φροντίζετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πουκάμισών σας:

Πλύνετε το ολοκαίνουργιο προσαρμοσμένο πουκάμισό σας πριν το φορέσετε, αφαιρέστε τυχόν τοξικά χημικά και για να κάνετε το υλικό πιο απαλό.

Για να αποφύγετε τις ενοχλητικές στιγμές και την ενόχληση της απώλειας ενός κουμπιού. Ελέγχετε τακτικά το προσαρμοσμένο πουκάμισό σας για να δείτε εάν τα κουμπιά είναι ασφαλισμένα ή αν υπάρχουν χαλαρές κλωστές.

Για να διατηρήσετε το ύφασμα και το χρώμα, πλύνετε στο πλυντήριο τα προσαρμοσμένα πουκάμισά σας χρησιμοποιώντας έναν απαλό κύκλο με χλιαρό νερό.

Μην καθαρίζετε στεγνό καθάρισμα τα πουκάμισά σας! Οι χημικές ουσίες στο υγρό στεγνού καθαρισμού θα καταστρέψουν το ύφασμα ή ακόμα και θα κιτρινίσουν τα προσαρμοσμένα πουκάμισά σας. Αντίθετα, ζητήστε να πλυθούν τα πουκάμισά σας.

Το άμυλο κατά την πίεση προκαλεί αποδυνάμωση των βαμβακερών ινών στα προσαρμοσμένα πουκάμισα φορεμάτων. Για να διατηρήσετε μια καθαρή εμφάνιση, αγοράστε ένα προσαρμοσμένο πουκάμισο με υψηλό αριθμό κλωστών.

Για να αποφύγετε τους λεκέδες από αντιιδρωτικό, ψεκάστε το αποσμητικό ή την κολόνια σας στο σώμα σας και περιμένετε να στεγνώσει πριν φορέσετε το πουκάμισο.

Για να αποφύγετε το μόνιμο λεκέ, πλύνετε αμέσως το προσαρμοσμένο πουκάμισό σας πριν δέσει ο λεκές και απορροφηθεί στο ύφασμα.

Για να αποφύγετε να σηκώσετε το χρώμα από τα πουκάμισά σας ή τα “color runs”, διαχωρίστε τα πουκάμισά σας πριν τα πλύνετε σε τρεις κατηγορίες. λευκά, χρώματα και σκούρα. Για να κάνετε τα λευκά σας πουκάμισα πιο λευκά, χρησιμοποιήστε χλωρίνη όπως το Clorox. Για χρώματα, χρησιμοποιήστε ένα αραιωμένο διάλυμα ή ειδικό λευκαντικό για χρώματα. Όσο για τα σκουρόχρωμα πουκάμισά σας, αποφύγετε τη λεύκανση όλα μαζί.

Ελέγξτε για λεκέδες και καθαρίστε πριν το πιέσετε. Η θερμότητα από ένα σίδερο θα τοποθετήσει μόνιμα τον λεκέ στο ύφασμα.

Αν δεν έχετε καλό σίδερο ατμού, είναι καλύτερο να σιδερώνετε τα προσαρμοσμένα πουκάμισά σας ενώ το ύφασμα είναι υγρό, ώστε να μην καείτε ή να καταστρέψετε το ύφασμα. Θα διευκολύνει επίσης να ξεφορτωθείτε όλες τις ρυτίδες.

Συμβουλές για το σιδέρωμα των προσαρμοσμένων πουκάμισων φορεμάτων:

Γιακάς – Για να σιδερώσετε το γιακά, ξεκινώντας από την κάτω πλευρά του. Το σίδερο μακριά από το γιακά δείχνει προς το πίσω μέρος της περιοχής του λαιμού. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το πουκάμισο και σιδερώστε με τον ίδιο τρόπο για το μπροστινό μέρος του γιακά.

Ζυγός – Σιδερώστε την περιοχή του ζυγού ξεκινώντας από το λαιμό προς τα έξω μέχρι το κέντρο του πουκαμίσου. Εάν υπάρχουν πιέτες στο ζυγό, σιδερώστε τις πιέτες προς την κατεύθυνση της πτυχής.

Μανσέτα – Παρόμοια με τους γιακάδες, σιδερώστε τις μανσέτες από μέσα προς τα έξω. Να θυμάστε πάντα να απλώνετε τα μανίκια και να ξεκινάτε από τη μανσέτα προς τα πάνω και μετά να σιδερώνετε και την άλλη πλευρά.

Σώμα πουκαμίσου – Σιδερώστε τον κορμό ξεκινώντας από τους ώμους μέχρι τις άκρες του πουκάμισου. Κάντε το βήμα προς βήμα ξεκινώντας από το δεξί πλαίσιο του κορμού και μετά στο αριστερό πλαίσιο. Αυτό θα κρατήσει κάθε πλευρά εξίσου καλά σιδερωμένη. Θυμηθείτε να σιδερώνετε ανάμεσα στα κουμπιά και με τη μύτη του σίδερου.

Κρεμάστε τα προσαρμοσμένα πουκάμισά σας:

Για να διατηρήσετε τα προσαρμοσμένα πουκάμισά σας σε ωραίο σχήμα, χρησιμοποιήστε ξύλινες ή πλαστικές κρεμάστρες με σφιχτούς ώμους. Οι συρμάτινες κρεμάστρες θα καταστρέψουν το σχήμα των προσαρμοσμένων πουκάμισών σαςSource by Janine Giorgenti

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *