Ρούχα και η ανάπτυξη των παιδιών σας

Εάν είστε γονιός, τότε ξέρετε πόσο γρήγορα τα παιδιά μπορούν να ξεπεράσουν τα ρούχα και τα παπούτσια τους. Ένα μικρό παιδί μπορεί να μεγαλώσει με εκπληκτικό ρυθμό, μερικές φορές ανεβάζοντας ολόκληρο το μέγεθος του ποδιού σε μόλις τρεις μήνες! Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν με τόσο γρήγορο ρυθμό, είναι σημαντικό να μετράμε τα πόδια τους σε τακτική βάση.

Δεν θέλετε τα παπούτσια τους να γίνουν πολύ μικρά και στενά καθώς αυτό θα μπορούσε να τους προκαλέσει προβλήματα στο περπάτημα. Ελέγχετε τα πόδια τους από καιρό σε καιρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν φουσκάλες ή κόκκινες κηλίδες από το να φορούν ένα στενό παπούτσι.

Για τα πολύ μικρά είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμο για την ανάπτυξη των ποδιών τους να τα αφήνουν ξυπόλητα. Τους βοηθά να χρησιμοποιούν τους μύες του ποδιού τους για καλύτερη ανάπτυξη στο περπάτημα και στο τρέξιμο. Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε παπούτσια για το παιδί σας, αφιερώστε χρόνο και ψωνίστε.

Θέλετε να πάτε σε ένα κατάστημα που έχει ανθρώπους ειδικευμένους στο πώς να μετρούν τα παιδικά παπούτσια. Θα θέλετε το παπούτσι να εφαρμόζει καλά χωρίς να είναι ούτε πολύ άνετο ούτε πολύ χαλαρό. Ένα παπούτσι που είναι πολύ φαρδύ μπορεί να πέσει στη φτέρνα ή να πιαστεί στη μύτη και να προκαλέσει πτώση του παιδιού.

Θυμηθείτε, τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια! Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να έχετε περίπου μισή ίντσα χώρο στο δάχτυλο του ποδιού. Με αυτό τον τρόπο το παπούτσι θα αντέξει τουλάχιστον για λίγο πριν χρειαστεί να ξαναπάς. Φυσικά, ποιος τύπος και στυλ παπουτσιού είναι καλύτερος για το παιδί σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Όταν αποφασίζετε να πάτε με Velcro ή κορδόνια, να έχετε κατά νου την επιδεξιότητα του παιδιού που θα φορέσει το παπούτσι. Ορισμένα παπούτσια και μπότες μεταφέρονται μόνο ως εποχιακά είδη, όπως το Wellington, οπότε σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να θέλετε να αγοράσετε λίγο μεγαλύτερα για την επόμενη σεζόν.Source by Jon Ferraro

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *