Ρούχα κινέζικου στυλ, μια νέα τάση της μόδας

Όσον αφορά τα κινέζικα στοιχεία μόδας, έχουν συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με τα σύγχρονα ρούχα μόδας, όπως κινέζικο χρωματισμό, ζωγραφική και εκτύπωση, τεχνική κεντήματος, μπλε και λευκή πορσελάνη, στυλ κοπής χαρτιού κ.λπ. Όλο και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας παγκόσμιας κλάσης αρχίζουν να εφαρμόστε κινεζικά παραδοσιακά στοιχεία στα σύγχρονα σχέδια μόδας. Το 2011, τα ρούχα με κινέζικο στυλ θα γίνουν αναπόφευκτα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της μόδας.

Σήμερα, είτε στο Παρίσι, στο Μιλάνο ή στη Νέα Υόρκη, τα ρούχα που σχεδιάζονται με κινέζικο στυλ αγαπούν πολύ τον κόσμο, ιδιαίτερα αυτούς τους σχεδιαστές μόδας, τις διεθνείς διασημότητες και τους σούπερ σταρ. Κατά τη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Καννών το 2004, ο Γκονγκ Λι, ένας Κινέζος σούπερ σταρ, φόρεσε το λευκό Cheongsam που σχεδιάστηκε από τον Τομ Φορντ. Ειδικότερα, η πλάτη υιοθετεί τεχνική κεντήματος που αποκαλύπτει ένα είδος υπέροχων κινεζικών χαρακτηριστικών. Ο σχεδιαστής Τομ Φορντ έκανε τη Γκονγκ Λι να ενσαρκώσει τόσο το γυναικείο γούστο της Ανατολής όσο και τη γυναικεία κομψότητα του δυτικού κόσμου σε εκείνο το κινηματογραφικό φεστιβάλ. Εξάλλου, ο Fan Bingbing φορώντας μπλε και άσπρη πορσελάνη, ο Gao Yuanyuan με κεντητικό φόρεμα από το Πεκίνο, ο Zhang Jingchu φορώντας φόρεμα νωπογραφίας Dunhuang.

Το 2011, με την κυκλοφορία του βίντεο προώθησης της Κίνας στην Times Square της Νέας Υόρκης, πολλές από τις Κινέζες καλλονές φορώντας φορέματα με κινέζικο στυλ σίγουρα θα ωθήσουν τα στοιχεία της ανατολικής μόδας στον κόσμο.

Τα κινεζικά στοιχεία μόδας καταφθάνουν τώρα και είναι πρόθυμα να προχωρήσουν στην παγκόσμια μόδα αιχμής. Η εφαρμογή κινέζικου κεντήματος, δέσιμου, κουμπιού με κόμπους, μετάξι που περιστρέφεται στα σχέδια των ρούχων θα γίνει μια νέα τάση της μόδας το 2011. Η παραδοσιακή κινεζική λαϊκή τέχνη του κλασικού λεπτού πνεύματος, τα παραδοσιακά κλασικά μοτίβα και τα χρώματα θα συνδυαστούν με μοντέρνα στυλ ρούχων, αποκαλύπτοντας μια δυνατή διαστρωμάτωση αίσθησης ανατολικού και δυτικού πολιτισμού κάτω από τη νέα αισθητική σύγκρουση.Source by Harry Yoo Tang

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.