Όταν σκεφτόμαστε κοσμήματα, σκεφτόμαστε αυτόματα κοσμήματα για γυναίκες. Αυτές τις μέρες γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο και μοντέρνο για τους άνδρες να φορούν κοσμήματα. Αν και πολλά από τα ανδρικά κοσμήματα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να συμπληρώσουν τη φυσική καλή εμφάνιση ενός άνδρα. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικές προφανείς (και μερικές όχι τόσο προφανείς) επιλογές κοσμημάτων για άνδρες.

Κάντε μια δήλωση με τα ανδρικά κοσμήματα

1. Ρολόγια

Τα ρολόγια υπάρχουν εδώ και μερικούς αιώνες και εξυπηρετούν έναν χρήσιμο σκοπό. Κοσμήματα ή μηχανή; Ειλικρινά, ένα ρολόι είναι πραγματικά ένα κόσμημα που τυχαίνει να λέει και τον χρόνο. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε τους άντρες που δεν τους αρέσει να φορούν «κοσμήματα» να φορούν πραγματικά κοσμήματα χωρίς να το γνωρίζουν. Ο τύπος του ρολογιού που φοριέται πρέπει να ταιριάζει με την εικόνα που θέλει να προβάλει ο άντρας: ένα ρολόι για το στέλεχος, ένα Swatch για τον καλλιτέχνη, ένα Nike για τον αθλητή. Δεδομένου ότι πολλοί άνδρες έχουν ενεργό τρόπο ζωής, υπάρχουν διαφορετικά ρολόγια σχεδιασμένα για διαφορετικές δραστηριότητες.

2. Δαχτυλίδια

Το επόμενο πιο συνηθισμένο κόσμημα που φορούν οι άνδρες είναι ένα δαχτυλίδι. Ο λόγος είναι σχεδόν σε κάθε πολιτισμό, τα δαχτυλίδια φοριούνται για να συμβολίσουν το γάμο μεταξύ δύο ανθρώπων. Τα δαχτυλίδια υπάρχουν εδώ και αιώνες. Σε αντίθεση με τα ρολόγια, δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, αλλά όταν φοριούνται στο αριστερό δάχτυλο του δακτύλου, στέλνουν ένα μήνυμα για την οικογενειακή κατάσταση ενός άνδρα. Οι βέρες ήταν κατασκευασμένες από χρυσό ή πλατίνα. Στην πραγματικότητα, μόλις πρόσφατα οι σχεδιαστές δαχτυλιδιών άρχισαν να πειραματίζονται με την ιδέα της χρήσης εναλλακτικών μετάλλων. Ένα από τα πρώτα εναλλακτικά μέταλλα ήταν το τιτάνιο. Το μέταλλο εκτιμήθηκε για το μικρό του βάρος, το λευκό χρώμα και τη δύναμή του. Χρησιμοποιείται για πολλά άλλα είδη κοσμημάτων, όχι μόνο για δαχτυλίδια. Μόλις πριν από λιγότερο από 5 χρόνια, το καρβίδιο του βολφραμίου – ένα σχετικά άγνωστο μέταλλο στο ευρύ κοινό – ξαφνικά εξερράγη σε δημοτικότητα. Αποτελεί πλέον το 20% του συνόλου των πωλήσεων ανδρικών δαχτυλιδιών στη Βόρεια Αμερική. Οι ανδρικές γαμήλιες ζώνες βολφραμίου εκτιμώνται για την εξαιρετική σκληρότητά τους. Είναι τέσσερις φορές πιο σκληρά από το τιτάνιο και έχουν μεγάλο βάρος που αρέσει στους άνδρες. Το βολφράμιο είναι τόσο σκληρό που μόνο ένα διαμάντι ή ζαφείρι μπορεί να το χαράξει. Το βολφράμιο είναι επίσης πολύ προσιτό. Εάν θέλετε να κολλήσετε σε ένα δαχτυλίδι από πολύτιμο μέταλλο, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε από τη μύτη σας για ένα χρυσό ή πλατίνα δαχτυλίδι, το παλλάδιο μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος. Οι δακτύλιοι παλλαδίου φαίνονται και λειτουργούν ακριβώς όπως η πλατίνα, επειδή και τα δύο αυτά μέταλλα προέρχονται από την ίδια οικογένεια μετάλλων, τα μέταλλα της ομάδας Platinum. Το παλλάδιο, ωστόσο, είναι περίπου 70% φθηνότερο από τα δαχτυλίδια πλατίνας. Πολλοί κοσμηματοπώλες ασχολούνται μόνο με λίγα επιλεγμένα μέταλλα.

3. Σκουλαρίκια

Παραδοσιακά για τις γυναίκες, το σκουλαρίκι είναι πλέον αποδεκτό από την κοινωνία για τους άνδρες. Κάποιοι άνδρες φορούν ένα σκουλαρίκι και άλλοι δύο. Οι άνδρες που έχουν παραδοσιακές δουλειές σε ένα περιβάλλον γραφείου συχνά αποθαρρύνονται από το να φορούν σκουλαρίκια ή δεν τους επιτρέπεται να τα φορέσουν από την πολιτική της εταιρείας. Αν και, λιγότερο δημοφιλή ως ανδρικό δώρο, τα σκουλαρίκια είναι εδώ για να μείνουν ως ανδρικό κόσμημα.

4. Βραχιόλια

Αν και λιγότερο δημοφιλή από τα ρολόγια, τα βραχιόλια είναι ένα κόσμημα που φορούν πολλοί άνδρες. Τα ανδρικά βραχιόλια κατασκευάζονταν από βαρύτερα και ακριβότερα μέταλλα όπως ο χρυσός, αλλά τα εναλλακτικά μέταλλα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούνται για τα βραχιόλια είναι πιο ποικίλη από ό,τι για δαχτυλίδια ή ρολόγια, και πολλά από αυτά δεν είναι καν μέταλλα. Υπάρχουν βραχιόλια από ξύλινες χάντρες, ανθρακονήματα και κεραμικά, καθώς και από ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο. Συχνά, ενσωματώνουν περισσότερα από ένα από τα παραπάνω υλικά.

5. Κολιέ

Περιδέραια φορούσαν περισσότεροι άνδρες στο παρελθόν από σήμερα. Οι άνδρες που φορούν κολιέ τείνουν να φορούν μόνο ένα. Στο παρελθόν υπήρχε μεγαλύτερη τάση να φορούν πολλαπλά κολιέ. Τα πολλαπλά κολιέ μπορούν να θεωρηθούν ως κολλώδη ή «γλοιώδη» σήμερα, και ως εκ τούτου πολλοί άντρες σήμερα αποφεύγουν να φορούν πολλά περιδέραια.

6. Μενταγιόν

Οι άνδρες έχουν ως επί το πλείστον μεταπηδήσει από το να φορούν κολιέ στο να φορούν μενταγιόν. Τα μενταγιόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν τη θρησκευτική πίστη ενός άνδρα ή απλώς για να εκφραστούν. Το πιο συνηθισμένο μενταγιόν που φοριέται είναι ο σταυρός, σε αμέτρητες παραλλαγές, και όπως και τα βραχιόλια, τα μενταγιόν που ήταν κυρίως από χρυσό στο παρελθόν κατασκευάζονται τώρα από κάθε είδους μεταλλικά και μη υλικά. Μερικοί άνδρες φορούν μενταγιόν σε συνδυασμό με κολιέ, ενώ άλλοι επιλέγουν να φορούν τα μενταγιόν τους γύρω από το λαιμό τους με ένα απλό μαύρο δερμάτινο κορδόνι.

7. Μανικετόκουμπα

Συνήθως αναφέρονται ως ανδρικά αξεσουάρ, τα μανικετόκουμπα είναι στην πραγματικότητα κοσμήματα που φορούν οι άντρες χωρίς να νομίζουν ότι είναι εκεί απλά κρατούν τις μανσέτες του πουκάμισου κουμπωμένες, σωστά; Τα μανικετόκουμπα φοριούνται συχνότερα σε περιβάλλον γραφείου όπου απαιτείται πιο επαγγελματικό ντύσιμο. Κάνουν υπέροχα δώρα για την Ημέρα του Πατέρα ή δώρα γενεθλίων. Συνήθως κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα ή σε ορισμένες περιπτώσεις από τιτάνιο. Ο χρυσός χρησιμοποιείται, αλλά είναι λιγότερο κοινός.

8. Κλιπ χρημάτων

Οι άντρες που τους αρέσει να δείχνουν ότι έχουν υψηλότερη θέση, ή τουλάχιστον την εμφάνιση υψηλού επιπέδου, τείνουν να χρησιμοποιούν κλιπ χρημάτων. Με τις πιστωτικές κάρτες να είναι τόσο πανταχού παρούσες, πολλοί άνδρες δεν έχουν μετρητά στις τσέπες τους, κάτι που ακυρώνει τον σκοπό ενός κλιπ χρημάτων. Το τμήμα κλιπ του κλιπ χρημάτων είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και εάν υπάρχει διακοσμητικό στοιχείο στο κλιπ μπορεί να είναι από ασήμι, χρυσό ή κάποιο άλλο είδος υλικού. Τα κλιπ χρημάτων δίνονται συνήθως τις ίδιες περιπτώσεις με τα μανικετόκουμπα.

9. Στυλό

Τα στυλό ντιζάιν μπορεί να κοστίζουν από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως δεκάδες χιλιάδες δολάρια και τείνουν να είναι δώρα που δίνουν οι εταιρείες σε άνδρες και γυναίκες στελέχη τους. Μπορούν επίσης να δοθούν σε φίλους ή συζύγους. Στον σημερινό κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, η γραφή με στυλό είναι λιγότερο συνηθισμένη – ακόμη και οι υπογραφές μπορούν να είναι ηλεκτρονικές τώρα. Το στυλό γίνεται περισσότερο ένα κόσμημα παρά ένα λειτουργικό αντικείμενο.

10. Μπρελόκ

Τα μπρελόκ είναι ένα κόσμημα που χρησιμοποιείται για να εκτελέσει μια λειτουργία περισσότερο από το κόσμημα. Για το λόγο αυτό, λίγα μπρελόκ είναι κατασκευασμένα από ακριβά μέταλλα. Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, δέρμα ή τιτάνιο. Αυτό είναι ένα δώρο που είναι δημοφιλές για την Ημέρα του Πατέρα ή τα γενέθλια, ιδιαίτερα από έναν γιο ή την κόρη.Source by Thomas Larsons

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *