5 Βασικοί Κανόνες για Ανδρικά Επίσημα Ρούχα

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο ρητό «Γνωρίστε τους κανόνες και σπάστε μερικούς». Αν και αυτό το ρητό μπορεί να εφαρμοστεί σε ορισμένες πτυχές της αντρικής ζωής, δεν μπορείτε ποτέ να το συσχετίσετε με την αντρική μόδα. Όλα τα είδη ένδυσης έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Μόλις παραβιάσετε κάποιον από τους βασικούς κανόνες, μπορεί να καταλήξετε να φαίνεστε ακατάστατοι ή να αισθάνεστε άβολα με το ντύσιμό σας. Αλλά αν κατανοήσετε καλά και ακολουθήσετε σωστά τους κανόνες, αναμφισβήτητα θα φαίνεστε καλύτερα στο ντύσιμό σας.

Αν λοιπόν πρόκειται να παρευρεθείτε σε εκδηλώσεις, ειδικά αν πρόκειται για επίσημες, φροντίστε να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες στη μόδα. Θυμηθείτε, οι κανόνες στα casual ρούχα είναι πιο ευέλικτοι ενώ οι κανόνες για τα επίσημα ρούχα είναι πιο φορμαλιστικοί. Πριν μάθετε τις μεθόδους για το πώς να προσαρμόσετε επίσημα ρούχα όπως κοστούμια ή σμόκιν, μάθετε πρώτα τους βασικούς κανόνες για την ανδρική μόδα σε επίσημα ρούχα.

Κανόνας Νο. 1

Το λευκό είναι το πιο ασφαλές χρώμα για ένα επίσημο πουκάμισο και είναι η καλύτερη επιλογή για ορισμένες περιπτώσεις, όπως εκδηλώσεις με μαύρη γραβάτα ή μια συνέντευξη για δουλειά. Ωστόσο, το λευκό πουκάμισο μπορεί επίσης να είναι το πιο βαρετό όταν το φοράτε για πιο χαλαρές ρυθμίσεις. Για να αποφύγετε να φαίνεστε κουραστικό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα συντηρητικό πουκάμισο με απαλό χρώμα ή ένα με σχέδια. Μην φοράτε ποτέ διαφανή ή ημιδιαφανή πουκάμισα για επίσημες περιστάσεις, εάν θέλετε να είστε ο περίγελος στην εκδήλωση.

Κανόνας Νο. 2

Διαλέξτε ένα πουκάμισο που σας ταιριάζει απόλυτα. Έχετε την ελευθερία να φοράτε οποιοδήποτε μέγεθος πουκάμισου, αλλά βεβαιωθείτε ότι φοράτε καλά εφαρμοστά πουκάμισα όταν πηγαίνετε σε μια επίσημη ή ακόμα και ειδική περίσταση. Εάν επιλέξετε να φορέσετε ένα πουκάμισο που δεν σας ταιριάζει, τα μανίκια θα εκθέσουν τους καρπούς σας. Αποφύγετε να φοράτε στενό πουκάμισο με γιακά, το οποίο απλώς θα σας κάνει να φαίνεστε ακατάστατοι και μπορεί να σας πνίξουν όταν το φορέσετε με γραβάτα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι ο γιακάς και τα μανίκια είναι σωστά και άνετα να φορεθούν.

Κανόνας Νο. 3

Στερεώστε τα κουμπιά του πουκαμίσου. Όλα τα κουμπιά στο πουκάμισό σας πρέπει να είναι στερεωμένα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο πλάι του μανικιού, κοντά στη μανσέτα του πουκάμισου. Τα κουμπιά εμποδίζουν τον πήχη σας να εκτεθεί στην τρύπα όπου είναι ξεκουμπωμένο το μανίκι. Μην ξεχάσετε να στερεώσετε το κολάρο με τα κουμπιά για να μην προεξέχουν τα κουμπιά κάτω από το γιακά.

Κανόνας Νο. 4

Φρόντισε και το παντελόνι σου να σου ταιριάζει. Εάν αγοράσατε παντελόνια που είναι πολύ μακριά για εσάς, αφήστε τα να είναι στριφωμένα. Είναι καλύτερα να αγοράσετε πιο μακρύ παντελόνι, καθώς μπορούν να αλλοιωθούν. Εκτός από το μήκος, θα πρέπει να ελέγξετε και τη μέση του. Εάν το παντελόνι σας είναι πολύ μεγάλο, θα φαίνονται φαρδιά.

Κανόνας Νο. 5

Επιλέξτε αξεσουάρ που αλληλοσυμπληρώνονται. Μην φοράτε ποτέ καφέ ζώνη με μαύρα παπούτσια ή το αντίστροφο. Το χρώμα των αξεσουάρ σας πρέπει πάντα να ταιριάζει μεταξύ τους. Επίσης, αποφύγετε να φοράτε αθλητικά παπούτσια με επίσημο ντύσιμο. Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας προσφέρουν κομψότητα και ταιριάζουν με την επίσημη ένδυσή σας.

Δεδομένου ότι πρόκειται να φορέσετε το ντύσιμό σας για μια επίσημη υπόθεση, αναζητήστε εξαιρετικά συντηρητικές κάλτσες. Οι επίσημες κάλτσες πρέπει να είναι λεπτές, αν και οι εξαιρετικά λεπτές νάιλον κάλτσες δεν είναι απολύτως απαραίτητες. Βεβαιωθείτε ότι οι κάλτσες σας είναι αρκετά μακριές ώστε η γάμπα και ο αστράγαλός σας να μην εκτίθενται όταν σταυρώνετε τα πόδια σας.Source by Wiliam Willis

Recommended Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.